Szukaj produktów w naszym sklepie
Dostępność: niedostępny
Producent: 4Dogs
Opis
Gryzaki z poroży jeleni to naturalne i zdrowe przysmaki dla psów wszystkich ras. Każdy gryzak został przygotowany ręcznie z poroży jeleni z tzw. zrzutów, czyli poroży gubionych w polskich lasach wiosną przez dziko żyjące jelenie. Przy ich produkcji nie są stosowane żadne sztuczne dodatki, konserwanty, polepszacze smaku czy wyglądu.
Gryzaki ze zrzutów poroży jeleni. 100% naturalne. Zdrowe z natury
Gryzienie i żucie to naturalna przyjemność i instynktowne zajęcie dla każdego psa. Psy uwielbiają gryzaki z poroży, ponieważ wydzielają naturalny zapach, wyjątkowo ekscytujący dla psów. Dodatkowo stanowią wspaniałe zajęcie w sytuacjach stresowych i nowych – właściciele psów podkreślają, że psy są bardzo pochłonięte gryzieniem poroży i uspokajają się.
Gryzak nie kruszy się, tylko ściera, tym samym doskonale działa na psie zęby i dziąsła, masując i pozbywając się kamienia. Wzmacnia również mięśnie szczęki. Podczas żucia gryzaki nie stają się śliskie ani lepkie.
Gryzaki są idealne dla psów wszystkich ras, jednak nie są przeznaczone dla szczeniąt i starszych psów.
Dostępne są w wersji soft i hard. Dla psów posiadających słabszy zgryz polecane są gryzaki w wersji soft, które przecinane są wzdłuż, aby ułatwić dostęp do największego smakołyku wewnątrz poroża. Dla psów silniejszych, z mocniejszym zgryzem, sprawdzi się wersja hard, których budowa powoduje, że psy dłużej docierają do smacznego wnętrza.
Najważniejsze cechy gryzaków z poroży jeleni:
Wszystkie poroża, z których produkujemy naturalne gryzaki podlegają rygorystycznej selekcji jakościowej. Na potrzeby gryzaków wybierane są wyłącznie sztuki najlepsze jakościowo. Poroża są także sterylizowane parą wodną.
Przed pierwszym użyciem i w przypadku utraty zainteresowania gryzakiem przez psa, wystarczy zanurzyć gryzak na 2 minuty we wrzątku, aby wydobyć naturalny aromat.
Uwaga! Gryzaki z poroży są produktami naturalnymi, dlatego mogą różnić się kształtem (w zależności z której części poroża zostały wykonane). Wielkość została podana w przybliżeniu. Każdy gryzak jest niepowtarzalny.
Tkanka kostna | 54 % |
Białko | 32 % |
Tłuszcze | 0.1 % |
Kolagen | 3 % |
Sód | 0.4 % |
Potas | 0.02 % |
Wapno | 21 g/100 g |
Fosfor | 10 g/100 g |
Magnez | 26 Mg/100 g |
ul. Owcza 17a, 91-504 Łódź
NIP: 726-101-95-16
Santander
86 1090 2705 0000 0001 5312 7450
Dziękujemy