Szukaj produktów w naszym sklepie
Dostępność: dostępny
Producent: 4Dogs
Opis
Gryzaki z poroży jeleni to naturalne i zdrowe przysmaki dla psów wszystkich ras. Każdy gryzak został przygotowany ręcznie z poroży jeleni z tzw. zrzutów, czyli poroży gubionych w polskich lasach wiosną przez dziko żyjące jelenie. Przy ich produkcji nie są stosowane żadne sztuczne dodatki, konserwanty, polepszacze smaku czy wyglądu.
Gryzaki ze zrzutów poroży jeleni. 100% naturalne. Zdrowe z natury
Gryzienie i żucie to naturalna przyjemność i instynktowne zajęcie dla każdego psa. Podczas gryzienia poroże pomaga w czyszczeniu zębów i usuwaniu kamienia nazębnego. Gryzaki stanowią wspaniałe zajęcie w sytuacjach stresowych i nowych, sprawiają, że psy są bardzo pochłonięte gryzieniem poroży i uspokajają się. Bogate w białko i kolagen, zawierają także wapno, fosfor, magnez, żelazo i potas.
Dla właścicieli istotne jest, że są praktycznie bezwonne i nie brudzą. Po zabawie nie zostawią brudnych i lepkich śladów na podłodze, możesz zabrać je wszędzie tam, gdzie psy są mile widziane, bez obaw o bałagan.
Gryzaki są idealne dla psów wszystkich ras, jednak nie są przeznaczone dla szczeniąt i starszych psów.
Dostępne są w wersji soft i hard. Dla psów posiadających słabszy zgryz polecane są gryzaki w wersji soft, które przecinane są wzdłuż, aby ułatwić dostęp do największego smakołyku wewnątrz poroża. Dla psów silniejszych, z mocniejszym zgryzem, sprawdzi się wersja hard, których budowa powoduje, że psy dłużej docierają do smacznego wnętrza. W wersji hard dostęp do smacznego szpiku jest trudniejszy, z tego względu mniej zawzięte psy, mogą się w pewnym momencie zniechęcić, ale dla psów, które gryzą z prawdziwą pasją, gryzak będzie dużym wyzwaniem i zajęciem na dłuższy czas.
Najważniejsze cechy gryzaków z poroży jeleni:
Wszystkie poroża, z których produkujemy naturalne gryzaki podlegają rygorystycznej selekcji jakościowej. Na potrzeby gryzaków wybierane są wyłącznie sztuki najlepsze jakościowo. Poroża są czyszczone i dezynfekowane parowo, a następnie cięte i szlifowane, aby zapobiec zranieniu pyszczka. Do przyklejenia etykiety stosowany jest specjalny klej spożywczy.
Przed pierwszym użyciem i w przypadku utraty zainteresowania gryzakiem przez psa, wystarczy zanurzyć gryzak na 3-4 minuty we wrzątku, aby wydobyć naturalny aromat.
Pamiętaj! Pies powinien korzystać z gryzaka pod Twoim nadzorem. Silne psy mogą odłupywać mniejsze kawałki zewnętrznej części gryzaka. To naturalny proces, ale dla bezpieczeństwa lepiej zebrać małe kawałki, aby uniemożliwić psu ich połknięcie i zadławienie.
Lepiej wybrać gryzak nieco za duży niż za mały. Za mały gryzak pies może próbować połknąć w całości, natomiast z dużym prawdopodobnie i tak sobie poradzi.
Uwaga! Gryzaki z poroży są produktami naturalnymi, dlatego mogą różnić się kształtem (w zależności z której części poroża zostały wykonane). Wielkość została podana w przybliżeniu. Każdy gryzak jest niepowtarzalny.
Tkanka kostna | 54 % |
Białko | 32 % |
Tłuszcze | 0.1 % |
Kolagen | 22 % |
Sód | 0.4 % |
Potas | 0.02 % |
Wapno | 21 g/100 g |
Fosfor | 10 g/100 g |
Magnez | 26 Mg/100 g |
Żelazo | 998 ppm |
ul. Owcza 17a, 91-504 Łódź
NIP: 726-101-95-16
Santander
86 1090 2705 0000 0001 5312 7450
Dziękujemy