Szukaj produktów w naszym sklepie
Dostępność: niedostępny
Producent: Dolina Noteci
Gramatura: 85g
Opis
Karma pełnoporcjowa dla dorosłych kotów wszystkich ras – filet z łososia w sosie 85 gram.
Dzięki wykorzystaniu mięsa z łososia produkt jest źródłem białka o wysokiej strawności i jakości biologicznej. Jest również bogaty w wartościowe aminokwasy, m.in.: lizynę, leucynę, metioninę, selen, miedź, cynk, niacynę, witaminę B12 oraz witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. Z żywieniowego punktu widzenia bardzo ważna jest też obecność w karmie kwasów tłuszczowych zarówno z rodziny n–3, n–6, jak i kwasów EPA i DHA. Determinują one bowiem prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i wpływają na ograniczanie procesów zapalnych oraz stymulację układu mięśniowego. Warto zwrócić uwagę na obecność witaminy E oraz związków biologicznie czynnych o właściwościach przeciwzapalnych, które wpływają na kondycję skóry kota.
Filet z łososia 60%, łupiny i nasiona psyllium, substancje mineralne.
Białko | 13% |
Oleje i tłuszcze surowe | 2% |
Popiół surowy | 1% |
Włókno surowe | 0,8% |
Wapń | 0,3% |
Fosfor | 0,25% |
Wilgotność | 80% |
Witamina A | 2250 IU/kg |
Witamina D3 | 150 IU/kg |
Witamina E | 20 mg/kg |
Tauryna | 500 mg/kg |
E6 Cynk | 25 mg/kg |
E1 Żelazo | 10 mg/kg |
E5 Mangan | 2,8 mgkg |
E4 Miedź | 1,5 mg/kg |
E2 Jod | 0,28 mg/kg |
E8 Selen | 0,04 mg/kg |
Dodatki technologiczne: E499 Guma kasja 70 mg/kg
Masa ciała kota | Porcja dzienna (ilość saszetek/dzień) |
3 kg | 3 |
4 kg | 3,5 |
5 kg | 4 |
Powyższa tabela przedstawia sposób żywienia zdrowego, dorosłego kota. Wartości w tabeli podano w celach orientacyjnych. Wielkość porcji może się zmienić w zależności od pory roku, wieku, kondycji i aktywności fizycznej kota.
Kotu należy podawać pokarm o temperaturze pokojowej, podzielony na co najmniej dwa posiłki dziennie. Karmę należy wprowadzać do diety stopniowo przez okres około pięciu dni. Kotu należy zapewnić stały dostęp do świeżej wody pitnej.
ul. Owcza 17a, 91-504 Łódź
NIP: 726-101-95-16
Santander
86 1090 2705 0000 0001 5312 7450
Dziękujemy